URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

OFICIAL AL PRIMĂRIEI CĂLĂRAȘI: NEGOCIERILE PRIVIND PREFECTURILE AU FOST FĂCUTE DE COOPERATIVA ALBANEZĂ DE LA PRAHOVA

Surprize, la negocierea prefecturilor. În urma discuțiilor purtate, la începutul acestei săptămâni, la nivelul Coaliției de guvernare, s-a decis ca Prefectura Călărași să rămână la PNL, deși, săptămâna trecută, președintele Organizației Județene a PSD, Vasile Iliuță, declara că partidele din Coaliție au stabilit că reprezentantul Guvernului în teritoriu va aparține aceleiași formațiuni politice din care face parte liderul Consiliului Județean, lucru afirmat de altfel chiar de șeful liberalilor, Florin Cîțu. Prezent într-o conferință de presă, în data de 16 decembrie a.c., administratorul public al Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, a declarat, despre aceste negocieri care au vizat împărțirea prefecturilor, că ar fi fost făcute de “cooperativa albaneză de la Prahova”. Chiar dacă au pierdut funcția de prefect, social-democraților călărășeni ar urma să le revină funcțiile de subprefecți și de secretar general al reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Redam declarațiile lui Eduard Grama din conferința de presă a PSD Călărași, derulată la data de 16 decembrie 2021:

“Așteptăm să intrăm în normalitate, în județul Călărași. Proiectele actuale, de la nivelul municipiului și județului, au fost blocate de actualul prefect, Valentin Barbu, care este în echipă cu un individ (n.r. subprefectul Nicolae Dumitru) care, în perioada următoare, își va continua studiile la liceu și va reuși să își updateze școala începută  cu mulți ani în urmă.

Luptele politice au fost în 2020. În momentul de față, avem un județ condus de președintele CJ, care este PSD,  avem un municipiu condus de un primar PSD, deci, avem un câștig cu un procent destul de mare, stabilit la nivelul anului 2020, prin votul cetățenilor, oameni care au girat că ceea ce facem va putea avea continuitate și putem schimba fața județului și a municipiului. Că la colțul străzii ne mai dăm cu părerea de mari victorii vizavi de un prefect, mi se pare deplasat, pentru că am mers cu Vasile Iliuță, președintele partidului, la negocierile de la București. Negocierile la nivel de București au fost făcute de cooperativa albaneză de la Prahova. O miză care a renunțat la prefectul PNL, în schimbul unui alt prefect PNL, pentru  județul Călărași. Vom avea (n.r. social-democrații) doi subprefecți și un secretar general al subprefectului. Valentin Barbu nu va mai fi viitorul prefect și nici Nicu Dumitru nu va mai fi subprefect.

Împreună suntem obligați să schimbăm fața județului Călărași. Am dovedit și dovedim că această echipă, în frunte cu președintele Consiliului Judetean, Vasile Iliuță, poate face acest lucru chiar într-un termen scurt.”

Continue Reading
La Top