URMĂREȘTE-NE

EXTERNE

OCEANUL ATLANTIC DE NORD A DOBORÂT RECORDUL DE CĂLDURĂ

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA arată că temperatura medie record a apei de suprafaţă în Atlanticul de Nord a fost de 24,9°C, fiind înregistrată pe data de 26 iulie. 

Acest record este deosebit de notabil deoarece a fost înregistrat mai devreme în anul calendaristic, în comparaţie cu obiceiul său de a atinge vârful de căldură la începutul lunii septembrie.

Cercetătorul Xungang Yin a avertizat că temperatura de suprafaţă a Oceanului Atlantic de Nord este susceptibilă să continue să crească în luna august, ceea ce sugerează că recordul ar putea fi depăşit din nou.

Valoarea de 24,9°C depăşeşte cu peste un grad valoarea normală, reprezentând media temperaturilor calculate pe parcursul a 30 de ani (între 1982 şi 2011), aşa cum a subliniat cercetătorul.

Această creştere semnificativă a temperaturii face din Oceanul Atlantic de Nord un punct emblematic de observaţie pentru supraîncălzirea oceanelor din întreaga lume, consecinţă a încălzirii globale cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră.

Continue Reading
La Top