URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

OBIECTIVELE PRIMARULUI COMUNEI VÎLCELELE, ÎN ANUL 2023

Primăria Comunei Vîlcelele din județul Călărași a finalizat, anul trecut, asfaltarea a doi kilometri de străzi, în satul Vîlcelele. De asemenea, au fost încheiate și lucrările la terenurile de fotbal din localitate.

“Anul 2023 a fost unul în care am reușit să închidem unele proiecte. Anul trecut, am finalizat terenurile de sport, am închis asfaltarea pe un sector pe care îl începusem în 2018 și am mai făcut și noi, cu bani de la bugetul local, unele investiții. Am asfaltat două străzi. 200.000 de euro este valoarea asfaltării”,  a declarat, pentru canalsud.ro, primarul comunei Vîlcelele, Ionel Tatu. 

Edilul Ionel Tatu are planuri mărețe și pentru acest an, astfel că investițiile care au ca scop dezvoltarea comunei vor continua. Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, se va reabilita și moderniza rețeaua de apă pe o lungime de 38 de km și se va extinde rețeaua de canalizare, pe o lungime de 25 de km. Finanțarea acordată pentru acest proiect este de 17 milioane de lei. De asemenea, unitatea administrativ-teritorială a semnat contractele de finanțare a trei proiecte, care se vor derula prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre implementarea unui sistem de supraveghere video, a Planului Urbanistic General și achiziționarea unei stații electrice. Sursa citată speră ca în luna martie să demareze toate cele trei obiective de investiții.

“Ne pregătim de următoarele proiecte, și anume canalizarea, unde suntem în faza de semnare a contractului. Începem extinderea rețelei de canalizare, care este finanțată pe ‘Anghel Saligny’. Avem foarte mulți bani pentru canalizare și apă. Este vorba despre 17 milioane de lei. De asemenea, cel mai important este să mai asfaltăm câteva străzi. Sperăm să începem lucrările în martie-aprilie. Am mai semnat trei contracte pe PNRR, respectiv digitalizarea cu camere video, PUG-ul generalizat și stație de încărcare electrică. Deci, pe acestea trei sperăm să le demarăm în lunile martie-aprilie. Camere video vom avea în toată comuna Vîlcelele. Vor fi camere video la fiecare colț de stradă, la fiecare intersecție. Va fi ceva modern, cu sistem video din biroul primarului, unde vom putea vedea, la miezul nopții, spre exemplu, ce mașini intră în comună, ce mașini ies”, a conchis Ionel Tatu. 

Continue Reading
La Top