URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

O TÂNĂRA REFUGIATĂ DIN UCRAINA A PRIMIT O SURPRIZĂ DIN PARTEA POMPIERILOR CĂLĂRĂȘENI, CHIAR DE ZIUA EI DE NAȘTERE

Valeria, o fetiţă din Ucraina, a avut parte de o mare surpriză din partea pompierilor şi a unor oameni cu suflet mare.

Deși departe de casă, refugiată cu familia sa la Călărași, Valeria, o fetiță din Ucraina, a avut parte de o surpriză dulce chiar de ziua ei, la împlinirea vârstei de 15 ani.

Valeria a împlinit astăzi 15 ani în țara noastră, unde este refugiată cu familia sa. Ea și membrii familiei sunt cazați într-un apartament al unei persoane fizice din municipiul Călărași. Valeria este în România alături de mama sa, două surori și doi frați. Războiul i-a gonit de acasă și nu sunt deloc fericiți că destinul și evenimentele nefaste din țara lor i-au forțat să treacă prin momente cumplite, plecând de acasă de frica războiului, părăsindu-și casa şi țara, auzind în urmă zgomotul teribil al alarmelor anti-aeriene , tensiunea constantă a avertizărilor la fiecare pas și chiar cumplitul si asurzitorul șuierat al munițiilor de război. Dar astăzi o să vorbim despre lucruri minunate, nu despre urgia războiului.

Au fost complici la această surpriză plăcută reprezentanții Asociației Specialiștilor în Calitate din Călărași, prin Elena Nicolache, o doamnă binevoitoare, care a făcut un tort frumos – Mariana Vîlsan și trei colegi de-ai noștri, Ema, Rodica și Nicușor, care au avut o idee foarte frumoasă. Astfel, inima unui copil a bătut mai puternic, s-a bucurat tare mult, chipul sărbătoritei și al celor apropiați ei s-au înseninat instant, ei au uitat, fie și pentru puțin timp de supărare și intr-un glas i-au urat cu toții micuței “La mulți ani!”.

Valeria a fost cea mai încântată, a primit un tort delicios de ziua ei.

Felicitări tuturor celor care au făcut posibil acest lucru, care au știut cu puțin să bucure mult sufletul unui copil aflat departe de casa lui și de tot ce știa el până mai ieri! Ne alăturăm și noi, pompierii militari călărășeni, celor care au vrut să facă mai frumoasă ziua unui copil și îi urăm să se bucure de multă sănătate și de căldura celor apropiați.

La mulți ani, Valeria!

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” al județului Călărași – Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Continue Reading
La Top