URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

O POSIBILĂ SCHIMBARE ÎN TRAFIC

Într-un viitor ipotetic în care mașinile autonome vor deveni ceva normal, culorile de la semafor s-ar putea schimba, fiindu-le adăugate cea de-a patra culoare. Află motivul pentru care legislația rutieră s-ar putea schimba la nivel mondial.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord propun un semafor alb suplimentar care să semnalizeze șoferilor vehiculele autonome care gestionează în mod inteligent viitoarea intersecție a fluxului de trafic. Gândirea este că atât nivelurile de congestionare a traficului, cât și consumul total de combustibil ar putea fi reduse.

Mașinile și camioanele care se conduc ele însele nu vor trebui să se uite la semaforul alb, deoarece vor comunica cu în modul wireless. Cu toate acestea, va acționa ca un semn pentru șoferii și pasagerii umani că ar trebui să urmeze conducerea vehiculelor cu conducere autonomă care se deplasează prin intersecție.

Iată cum ar funcționa: vehiculele autonome ar fi în comunicare între ele și cu semafoarele din intersecții, într-un anumit interval. Acest lucru le-ar permite să coordoneze fluxul de trafic mai eficient și mai inteligent, acordând prioritate drumurilor convergente cu mai multe vehicule pe ele, de exemplu și sfătuind cu privire la viteze optime.

Toți șoferii umani din trafic ar fi informați să urmeze conducerea vehiculului din fața lor prin lumina albă: opriți dacă se oprește, continuați dacă va continu. Odată ce numărul de vehicule autonome la o intersecție scade sub un anumit prag, semafoarele vor reveni la opțiunea normală roșu, galben și verde.

Modernizarea fiecărei intersecții de drum va necesita timp și bani, desigur, dar cercetătorii cred că anumite aspecte ale ideii fazei albe ar putea fi implementate relativ ușor. Testele în zone specifice ar putea fi următorul pas înainte.

Sursă text: ziarulunirea.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top