URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

O NOUĂ METODĂ DE TÂLHĂRIE

Metoda accidentul a ajuns la un alt nivel. Mai mulți indivizi care se dădeau drept medici au reușit să înșele numeroase persoane cu peste 10.000 de euro.

Doi cetățeni de origine bulgară au înșelat mai mulți români prin ,,metoda accidentul”. Aceștia ar fi fost ajutați de o persoană de origine română, un bărbat de 55 de ani.

Potrivit Poliției Capitalei, în perioada aprilie 2022 – până în prezent, mai mulți cetățeni străini, care s-ar fi recomandat a fi medici, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane vătămate diferite sume, sub pretextul că rude apropiate ar fi suferit accidente, iar banii erau necesari pentru intervenții medicale.

Probatoriul administrat a relevat faptul că aceștia ar fi fost ajutați de persoane din România, care s-ar fi deplasat în lunile februarie, martie, septembrie și decembrie 2022, la domiciliul victimelor, și ar fi ridicat, pe rând, sumele de 22.000 de euro, 16.000 de euro, 8.000 de euro, 26.760 de lei, 5.000 de euro și 80.000 de lei, sume care ar fi fost înmânate cetățenilor străini de către bărbatul de 55 de ani, pe teritoriul Bulgariei.

Banii erau înmânaţi cetățenilor bulgari pe teritoriul Bulgariei, în parcarea unui centru comercial. În urma cooperării dintre polițiștii bulgari și polițiștii români, cei doi cetățeni bulgari au fost prinsi în flagrant în timp ce ridicau un plic în care se afla suma de 10.000 de lei.

Cu privire la cei doi cetățeni străini, documentele întocmite urmează a fi înaintate de către autoritățile bulgare, în baza ordinului european de anchetă.

Bărbatul de 55 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Sursa: antena3.ro

Continue Reading
La Top