URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

O NOUĂ LEGE A INTRAT ÎN VIGOARE DE ASTĂZI. VOR FI APLICATE SANCȚIUNI MAJORE

O nouă lege intră în vigoare, iar cei care o încalcă riscă amenzi usturătoare. Legea a fost promulgată deja de președintele Klaus Iohannis, iar odată cu ea, aceste activități devin interzise. A intrat în vigoare de sâmbătă, 26 martie, adică fix de astăzi, potrivit site-ului capital.ro.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în această săptămână o importantă lege care prevede acordarea unor sancțiuni usturătoare pentru cei care o încalcă. Mai exact, șeful statului a probat legea care prevede amendarea cu 10.000 de lei şi suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile de la prima abatere pentru operatorii economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor.

Este vorba despre decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum şi a Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, informează Administraţia Prezidenţială.

Legea a fost inițiată de deputatul PNL Florin Roman a fost respinsă de Senat, însă ulterior a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaților.

„Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere”, spunea acesta.

Liberalul preciza și că amenzile pot ajunge chiar și până la 20.000 de lei, iar unitățile care încalcă legea ar urma să fie închise pentru o perioadă chiar și de 30 de zile.

Sursa foto: sportulsalajan.ro

Continue Reading
La Top