URMĂREȘTE-NE
Elevi

ACTUALITATE

O NOUĂ BURSĂ PENTRU ELEVI. AFLĂ CARE SUNT BENEFICIARII

Noua Lege a educației vine în sprijinul eleviilor care au unul sau ambii părinți decedați și cei care provin din familii monoparentale. Aceste categorii vor primi bursa socială de 300 de lei fără condiționare de venit.

Noua Lege a educației vine în sprijinul eleviilor care au unul sau ambii părinți decedați și cei care provin din familii monoparentale.

Aceste categorii vor primi bursa socială de 300 de lei fără condiționare de venit.

Ceea ce trebuie să facă părinții este să ducă la secretariatele școlilor actele necesare pentru primirea acestor burse în primele 25 de zile de la începutul anului școlar.

Noutatea din Legea educației în ceea ce privește acordarea burselor sociale este că la articolul 10, Ministerul Educației a inclus elevii orfani de un părinte la litera c) pe lângă cei cu ambii părinți decedați și la familiile monoparentale s-a eliminat prevederea care condiționa acordarea bursei de venitul mediu pe membru de familie.

Astfel, în acest an școlar, bursele sociale se acordă la nivel primar, gimnazial, liceal, A doua șansă (minori), inclusiv frecvență redusă pentru elevii din familii cu un venit mediu net luna/membru de familie, pe ultimele 12 luni, mai mic de 50% din salariul minim net pe economie

elevii cu unul sau ambii părinți decedați, respectiv a celor asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție specială elevilor din familii monoparentale elevilor cu deficiente/afectări funcționale produse de boli, tulburări sau afecțiuni ale structurilor și funcțiilor organismului elevilor din familii care beneficiază de venit minim de incluziune.

În metodologia de acordare se definește atât termenul de familie, cât și termenul de familie monoparentală.

(1) Prin familie se înţelege soţul, soţia şi copiii lor necăsătoriţi, care au domiciliul ori reşedinţa comună înscrisă în actele de identitate şi care gospodăresc împreună.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top