URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

O MONEDĂ ROMÂNEASCĂ SE VINDE CU 16.000 DE LEI, AFLĂ DACĂ O DEȚII

O nouă monedă face furori printre colecționari. Aceasta a fost scoasă la vânzare pentru o sumă foarte mare de bani. Așadar, care este moneda din România care se vinde cu 16.000 de lei pe internet? Mulți numismați o doresc pentru colecție, însă s-ar putea să o ai și tu prin casă.

Un colecționar vinde o moneda pe internet cu 16.000 de lei, moneda este românească și este probabil să o ai și tu prin casă.

Numismații sunt în stare de alertă în aceste zile după ce pe internet a fost postată la vânzare. Toți vor să o găsească cu gândul la suma mare de bani. Moneda, rară, a fost emisă în anul 1943, are valoarea de 100 de lei și are pe avers chipul Regelui Mihai. De asemenea, pe avers, se regăsește inscripția Mihai Întâi Regele Românilor și efigia regelui spre dreapta. Pe revers găsim valoarea nominală 100 lei și anul 1943, într-o cunună formată dintr-o ramură de laur și una de stejar, în partea de sus a monedei, se regăsește coroana. Moneda are o inscripție și pe muchie, respectiv, nihils aindero, care se traduce nimic fără Dumnezeu, acesta fiind motto-ul regalității din România. Trebuie menționat faptul că moneda a fost scoasă la vânzare pe data de 3 ianuarie 2023, iar numărul celor care s-au uitat la ea este de aproape 900 de persoane.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top