URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

O FAMILIE DIN NICOLAE BĂLCESCU ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU: „NE ESTE FRIG”

Pe familia Negoescu am întâlnit-o în localitatea Nicolae Bălcescu, după ce mama, Margareta, ne-a cerut ajutorul. Șase persoane locuiesc într-o locuință modulară compusă din două camere. Margareta și soțul său, Lică, au trei copilași, de patru, cinci și șase ani. Cel mai mic dintre ei, Antonio, s-a născut prematur și suferă încă de la naștere de o boală gravă care îl ține țintuit la pat.

Băiețelul mic nu se știe cât mai trăiește. E cu lichid la cap, semi-pareză, nu vede nimic, nu face nimic. Am vrut să plecăm în Turcia și ne-au respins, în Spania la fel. Martor îmi este Dumnezeu și județul. Doamna doctor Stan a fost lângă noi patru ani și pe această cale țin să îi mulțumesc din suflet. Dacă nu era dânsă, poate copilul meu era mort de mult. Serviciul județean nu am cuvinte de mulțumire, inclusiv pentru concurs. Am luptat, luptăm în continuare, dar sper ca Dumnezeu să nu îmi ia băiatul, să nu pierd băiatul. Ăsta este cel mai mare hop pe care îl avem”, a declarat Margareta Negoescu.

NE ESTE FRIG

Copilul mijlociu, Ștefan, suferă de autism și necesită o îngrijire mai atentă din partea părinților. Alexia, cea mai mare dintre copiii familiei Negoescu, este sănătoasă, însă mama spune că problemele familiei au copleșit-o și au făcut-o să fie foarte emotivă.

Pe Lică, tatăl celor trei copii și soțul Margaretei, nu l-am găsit acasă. Era plecat la noul serviciu, după ce în urmă cu puțin timp a rămas fără loc de muncă și a trebuit să găsească urgent o sursă de venit. Alături de aceștia și de copiii lor, în casă mai locuiește și tatăl lui Lică. Margareta a apelat la noi, după ce a ajuns la capătul disperării: „Am apelat la dumneavoastră să nu mai stăm în frig. Copiii nu merg la școală. Ne este frig”, a spus Margareta cu vocea tremurândă.

În urmă cu câteva zile a cumpărat de la un consătean o centrală pentru a putea încălzi locuința. A plătit pentru aceasta 3.000 de lei, iar în momentul în care a montat-o a descoperit că aceasta este stricată. Până acum și-a recuperat doar 700 de lei.

Am cumpărat-o luna trecută, pentru că noi locuiam înainte cu chirie, într-o casă deplorabilă. De acolo voiau să ne scoată dacă nu cumpăram. Grăbindu-ne, am achiziționat o centrală de aici din sat, cu tot cu calorifere, și am descoperit, chiar duminică seara, a fost cineva aici și ne-a montat-o, un băiat care se pricepe la așa ceva și tot de el a fost verificată și înainte să o luăm, totul bine și frumos până am pus apă în ea. Când am pus apă în ea și am dat drumul la boiler, a căzut toată apa pe jos, e spartă într-o parte. Am recuperat o parte din suma totală. Avem 700 de lei pentru o centrală nouă și o centrală nouă e vreo 6.000 de lei”, a povestit Margareta.

VĂ RUGĂM DIN TOT SUFLETUL NOSTRU SĂ NE AJUTAȚI

Frigul pe care l-a îndurat în ultimele zile a făcut-o pe femeie să ne ceară ajutorul. Tot ceea ce își dorește Margareta este o centrală nouă cu care să poată să încălzească cele două cămăruțe în care locuiește cu ceilalți membri ai familiei. Pentru asta, familia Negoescu are nevoie de aproximativ 6.000 de lei, bani de care nu dispune și a decis să apeleze la ajutorul celor din jur.

Vă rugăm din tot sufletul nostru să ne ajutați să achiziționăm o centrală nouă, că nu reușim acum, să avem căldură. Atât. Cu restul ne descurcăm, ratele le putem plăti, acum că suntem la casa noastră ne e mai ușor să ne descurcăm”, a fost apelul Margaretei pentru cei care doresc să îi ajute familia.

Casa în care locuiesc cele șase persoane este propietatea lor și a fost construită după ce soțul Margaretei a făcut un împrumut în bancă.

Mulțumim lui Dumnezeu, am reușit să ajungem până aici. Este o casă modulară. Soțul a efectuat un împrumut în bancă să o facem. Vom avea rate toată viața, dar știu că am rate pentru casa noastră, nu mai depindem de ziua de mâine. La rate ne-am descurcat, vă spun sincer, noi ne-am descurcat până acum timp de patru ani. De patru ani avem problemele acestea cu băiețelul, dar vrem să avem căldură și în rest nu ne mai trebuie nimic. Am apelat la dumneavoastră că poate ne ajută Dumnezeu prin oameni să putem avea căldură”, a mai povestit Margareta.

„DECÂT SĂ MĂ PLÂNG, VĂ SPUN CĂ MAI PUTEM, REUȘIM”

Cazul familiei Negoescu se află și în atenția fundației Speranță pentru România, dar și a unor asociații.

Ne-a ajutat fundația, aici electrocasnicele sunt cumpărate de fundație. Cazul nostru este în fundație de aproape un an de zile. În februarie am aflat că are copilul mijlociu autism și prim martie-aprilie ne-a preluat fundația. Ne ajută și dânșii cu tot ce pot. Gresia de aici din casă este de la concursul în care s-a alergat pentru noi, aragazul la fel. Dumnezeu îmi e martor că am dovezile necesare până la ultimul leu, că nu mi-am bătut joc niciun leu. Și în rest, ridicarea și tot ce s-a întâmplat aici, banca soțului”, a declarat femeia.

Margareta povestește că o mare parte din veniturile lunare se duc pe medicamentele și recuperarea celor doi copii bolnavi: „jumătate din banii soțului și ce vine de la primărie intră în copii. Decât să mă plâng, vă spun că mai putem, reușim, mai ales acum că suntem la casa noastră…vă spun drept, vin sărbătorile, dacă pun o farfurie de ciorbă pe masă, mie îmi ajunge, sunt la casa mea”, a mai spus Margareta.

Persoanele care doresc să ajute familia Negoescu să treacă peste acest impas și să își cumpere centrala mult dorită, pot dona în contul RO22 BRDE 426S V039 2409 4260, deschis pe numele de Negoescu Vasile.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top