URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

NUMĂRUL LOCURILOR LA ADMITEREA ÎN LICEELE MILITARE A FOST SUPLIMENTAT CU 216 PENTRU ACEST AN

Pe lângă cele 600 de locuri pe care s-a organizat admiterea în liceele militare, Ministerul Educației a suplimentat numărul cu 216 locuri, la solicitarea Ministerului Apărării Naționale, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre un total de 816 locuri pentru admiterea în colegiile militare 2022-2023. Motivul suplimentări, potrivit surselor citate, ar fi chiar numărul mare de candidați din acest an, concurența fiind de peste 2 pe loc.

Rezultatele finale ale admiterii la liceele militare au fost anunțate pe data de 6 iulie, după cum Edupedu.ro a scris. Cele 216 locuri în plus vor fi repartizate de Ministerul Apărării la fiecare dintre cele Tehnic, dintre cele 5 colegii militare din țară.

Potrivit rezultatelor publicate deja, 600 de elevi au fost admiși și 879 au fost respinși. Au fost și 11 candidați care și-au retras dosarele. Noul număr de locuri pentru clasa a IX-a în liceele militare, pentru acest an școlar care începe în toamnă, ar fi de 816.

Vom reveni cu procedurile specifice imediat ce Ministerul Apărării le va publica.

Există 5 colegii naționale militare în România, iar numărul inițial de locuri scoase la admiterea 2022 era următorul:

• Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză.
• Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză.
• Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză.
• Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză.
• Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză.

Sursa: edupedu.ro

Continue Reading
La Top