Investițiile Consiliului Județean Călărași în dezvoltarea sistemului medical continuă într-un ritm alert. După zeci de proiecte implementate în ultimii opt ani, astăzi, 03 septembrie a.c., Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, însoțit de Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, a prezentat noul proiect care facilitează întregul proces desfășurat în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian”.
În anul 2021, atunci când virusul COVID-19 și-a făcut simțită prezența pe întregul teritoriu al României, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, alături de Bogdan Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgență la acea vreme, au inițiat procedurile necesare pentru a preveni răspândirea infecțiilor nosocomiale. Trei ani mai târziu, după o serie de investiții dedicate infecțiilor intraspitalicești, astăzi, conducerea CJ Călărași a finalizat procedura de achiziție pentru a implementa un proiect de digitalizare în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian”.
“Cel mai mare handicap pe care l-am avut la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Călărași a fost neîncrederea în sistemul medical din județ. De opt ani de zile mă străduiesc împreună cu echipa pe care am format-o să dăm încredere cetățenilor din Călărași. Vrem ca aceștia să sție că ne preocupă sănătatea acestora și că serviciile medicale pe care le oferim se ridică la standarde europene. Lucrăm în permanență la îmbunătățirea serviciilor medicale”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.
Astfel, la intrarea în unitatea spitalicească, fiecare pacient va primi o brățară electronică cu un cod QR unic pe care cadrele medicale îl va scana ori de câte ori va intra în contact cu acesta. Proiectul nu doar că ajută la transparentizarea procedurilor, ci și fluidizează toate activitățile din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian”, conducerea arătându-se încântată de noul proiect.
În primă fază, personalul a fost reticent în ceea ce privește utilizarea aplicației, însă, după aproximativ două săptămâni, părerile sunt împărțite.
“Au existat voci la început care au spus că este o muncă în plus. Angajații trebuie să înțeleagă faptul că le ușurăm munca. Este puțin mai laborioasă la început, până aceștia se obișnuiesc”, a precizat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.