URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

NOUL REGULAMENT DE ATRIBUIRE A LOCURILOR DE PARCARE

Consilierii locali au aprobat, în data de 27 aprilie, Regulamentul de atribuire/licitație a locurilor de parcare pentru folosință, în parcările de domiciliu/reședință din municipiul Călărași.

Noul regulament aduce o serie de modificări, menite să simplifice condițiile de eligibilitate ale solicitanților. Prin acest mod, ne-am propus creşterea gradului de ocupare a locurilor de parcare de domiciliu.

De asemenea, prin acest regulament, vom răspunde cerințelor cetățenilor de a facilita accesul în vederea obținerii unui loc de parcare. Modificările aduse de noul regulament prevăd următoarele:

  • condiții de eligibilitate mai permisive;
  • creșterea perioadei de timp în care contractul poate fi prelungit;
  • posibilitatea de a aplica online pentru un loc de parcare, prin intermediul unei hărți interactive (https://primariacalarasi.ro/parcare-rezidentiala/), care permite vizualizarea în timp real a situației locurilor de parcare de domiciliu din municipiul Călărași.

O noutate este aceea că pot fi înscrise, pentru un loc de parcare, mașinile înmatriculate nu doar în Călăraşi. Totodată, nu mai este necesar certificatul fiscal.

Dacă nu sunteți proprietarii unor apartamente și solicitați un loc de parcare, însă locuiți la o altă adresă decât cea din C.I. / B.I., acest aspect nu va constitui nicio problemă, deoarece veți putea face dovada cu actul casei, iar astfel veți putea beneficia de un loc de parcare.

Așadar, locurile rămase libere pot fi atribuite și solicitanților din imobile care nu au fost inițial arondate, prioritatea fiind următoarea:

  • solicitanții care nu dețin un loc de parcare din imobilele arondate;
  • solicitanții care dețin un loc de parcare din imobilele arondate;
  • solicitanții care nu dețin un loc de parcare din imobilele nearondate;
  • solicitanții care dețin un loc de parcare din imobilele nearondate.

Regulamentul parcărilor de reședință, platforma electronică care oferă cetățenilor posibilitatea depunerii cererilor de solicitare a unui loc de parcare și descărcarea răspunsului acestora în mediul online, dar și manualul de utilizare a hărții electronice sunt disponibile pe pagina web a Primăriei Municipiului Călărași, la secțiunea Parcare Rezidențială.

Sursă: Primăria Municipiului Călărași

Continue Reading
La Top