URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

NORMA DE HRANĂ PENTRU PACIENȚII INTERNAȚI ÎN SPITALE VA FI MAJORATĂ

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat, săptămâna aceasta, că norma de hrană pentru pacienții internați în spitale se va majora. Aceasta ar urma să crească de la 11 lei/zi la 20 de lei/zi.

Am făcut o estimare. O normă de hrană de 20 de lei faţă de 11 lei în momentul de faţă, având în vedere numărul de zile de spitalizare din România, care ar fi posibil în acest an, ar însemna un efort suplimentar de circa 100 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an. Pentru cele nouă luni care au rămas din acest an ar fi un efort de 100 de milioane de lei pentru toţi pacienţii care se internează în România, la un nivel de 20 de lei. Sigur că dacă discut de un nivel de 22 de lei este ceva mai mult, dar am vrut să aveţi o idee legată de nivelul de finanţare necesar”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit observatornews.ro.  

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, a declarat că este nevoie de această majorare, pentru creșterea calității serviciilor de hrană acordate pacienților.

“E clar că meniul pacienților este realizat în funcție de fondurile pe care noi le avem și pe care le putem gestiona. Întotdeauna este loc de mai bine. Este o situația punctuală, în care intervenim, pot să spun, săptămânal, pentru modificarea meniului, dar orice sumă de bani e clar că se va regăsi într-o creștere a calității serviciilor de hrană acordate pacienților. Răspunsul este unul simplu: da, avem nevoie de această majorare”, a precizat Bogdan Mihai, în cadrul unei conferințe de presă.

Continue Reading
La Top