URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

NOKIA ANUNȚĂ CĂ 6G VA AJUNGE PE PIAȚĂ DIN 2030

În timp ce 5G este încă la început, mai multe companii lucrează la succesorul său, cum ar fi Nokia. Și potrivit CEO-ului producătorului de echipamente, 6G va intra oficial pe piețele comerciale încă din 2030.

5G începe încet, dar sigur, să devină mai popular, mulți producători și furnizori de echipamente lucrează deja la dezvoltarea noii generații de rețele mobile. Acesta este în special cazul Huawei, care intenționează să lanseze primele infrastructuri 6G până în 2030 .

La rândul său, Samsung a deschis o cu totul nouă divizie de cercetare dedicată 6G, în timp ce Apple caută ingineri specializați pentru a proiecta noi sisteme de comunicații fără fir, precum și pentru a se pregăti pentru tranziția la 6G.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, ea pregătește deja terenul de când a însărcinat Nokia și Ericsson să dezvolte tehnologia 6G, o lansare stabilită este pentru 2030. Potrivit primelor estimări ale celor doi producători de echipamente, vitezele ar putea urca la 1TB/s, sau de 8.000 de ori viteza maximă de transfer oferită de 5G.

Nokia anunta lansarea 6G inca din 2030

În ceea ce privește această fereastră de lansare, Nokia pare încrezător. CEO-ul său, Pekka Lundmark, a anunțat recent că estimează că 6G va intra oficial pe piețele comerciale încă din 2030. Șeful a făcut aceste observații în timpul unei mese rotunde la Forumul Economic Mondial de la Davos la începutul acestei săptămâni.

Separat, CEO-ul a spus că nu vor fi smartphone-urile care vor aduce 6G în următorul deceniu. Potrivit acestuia, telefoanele inteligente vor fi înlocuite treptat cu dispozitive conectate direct la corpul nostru, așa cum promite Neuralink cu implanturile sale în creierul uman .

Până atunci, este sigur că smartphone-ul așa cum îl cunoaștem astăzi nu va mai fi cea mai comună interfață. Multe dintre dispozitivele sale vor fi integrate direct în corpurile noastre

Pekka Lundmark

Rețineți că în cursa pentru 6G, China a luat deja un avans prin lansarea primului satelit 6G pe orbită în noiembrie 2021. Cu acest satelit, Universitatea de Știință și Tehnologie Electronică din China intenționează să studieze comportamentul tehnologiei 6G în spațiu.

androidheadlines.com

Continue Reading
La Top