URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

NOII SUBPREFECȚI AU DEPUS ASTĂZI JURĂMÂNTUL. PREFECTUL DE CĂLĂRAȘI A INTERZIS ACCESUL PRESEI

Virgiliu Diaconu și Eugen Ilie sunt oficial noii subprefecți ai Călărașiului. Cei doi au primit funcțiile cu susținerea PSD Călărași și astăzi au depus jurământul. Premierul Nicolae Ciucă a semnat așadar hotărârile 57 și 58 prin care social democrații își ocupă posturile dar și eliberarea din funcție a fostului subprefect liberal Nicolae Dumitru.

Ceea ce a deranjat cel mai mult a fost decizia prefectului Valentin Barbu de a ține presa la ușa instituției, deși știa foarte clar că este pandemie și presa are nevoie de condiții pentru a nu se crea aglomerări de persoane. Chiar și așa, prefectul a decis să nu permită accesul jurnaliștilor în instituție. Astfel, toți reporterii și cameramanii au fost nevoiți să se înghesuie pe scări pentru a obține imagini și declarații.

După ceremonia de la Prefectură cei doi au susținut declarații la sediul organizației județene a PSD Călărași.

„E o funcție cu multe responsabilități și care implică multă determinare. Ne propunem să ne ducem și noi aportul în interesul cetățeanului și cumva să îmbunătățim relația cu Prefectura. Consider că numirea mea și a colegului Virgil Diaconu este de bun augur și ne vom aduce aportul în interesul cetățeanului.”, a declarat Eugen Ilie.

Virgil Diaconu: E o căsătorie din interes, nici mie nu îmi place mireasa, dar îmi plac banii lui socră-miu

„Astăzi suntem în 13, este pentru prima dată când această zi îmi aduce noroc, de când fac politică. Este o zi mare pentru mine, sunt mândru că PSD s-a orientat către mine, în schimb simt o mare povară și mă apasă o mare obligație. Mă știți un om vesel și de echipă, însă din acest moment am devenit persoană juridică. Nu prea mai sunt persoană fizică.

Va trebui să facem ceva și pentru județul acesta. Eu vin în prefectură cu mâna întinsă către domnul prefect Barbu. Nu am nici un război personal cu dumnealui și vreau să înțeleagă că dacă nu vom face echipă, nu vom face decât să facem rău județului Călărași. Noi suntem într-o luptă acerbă cu celelalte județe să accesăm banii din PNRR. Dacă nu vom putea face echipă împreună, atunci vor lua alte județe acești bani.

Noi avem obligația morală să fim uniți și să putem ajuta primăriile și Consiliul Județean și tot ce înseamnă județul Călărași să smulgem cât mai mulți bani de la Uniunea Europeană. Știți că ieri au intrat 1,9 miliarde de euro pe PNRR. Județul Călărași stă bine ca proiecte, nu mai avem nevoie și de frâne puse din partea Instituției Prefectului.

De aceea, prin intermediul mass-media, îl rog pe domnul prefect Barbu să primească prietenia noastră și să aibă încredere. Este o căsătorie din interes, nici mie nu îmi place mireasa, dar îmi plac banii lui socru-meu. Întind o mână prietenească și vreau să-l ajut. Sper ca el să înțeleagă mesajul meu, are toată susținerea mea și împreună cu colegul meu Eugen nu vom face decât să îl ajutăm să putem duce județul ăsta mai departe.”, a spus Diaconu.

“Viitorul meu profesional mă va găsi, cel mai probabil, în echipă tot cu domnul prefect Barbu Valentin” a declarat Nicolae Dumitru.

Dumitru a reacționat pe Facebook imediat după publicarea schimbării sale în Monitorul Oficial.

” În acești doi ani de pandemie și vremuri tulburi, am încercat ca întreaga mea activitate să ducă la îmbunătățirea actului administrativ și la crearea unui climat prielnic pentru performanță în administrația locală. Am conștientizat, încă de la început, că am o obligație față de cetățenii acestui județ și grija față de aceștia să fie veritabilă, ferindu-mă de acțiuni populiste și lozinci ieftine. Traversăm o perioadă dificilă, cu provocări fără precedent și greutăți pentru cetățenii acestei țări, astfel încât este nevoie, mai mult ca oricând, de o administrație orientată către aceștia, cu bun simț, corectitudine și respectarea legilor. Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape în demersul politic și administrativ: Guvernului României, domnului președinte Ciprian Pandea și implicit organizației județene PNL – Călărași pentru încrederea acordată, colegilor din cadrul Instituției Prefectului, conducerii instituțiilor deconcentrate, primarilor, secretarilor, și nu în ultimul rând, aș dori să le mulțumesc celor doi oameni valoroși, domnul general Marian Stoica, fost prefect al județului, și domnul Barbu Valentin, actual prefect al județului Călărași, pentru înțelegere, prietenie, sprijin și profesionalism.”, a scris pe Facebook Dumitru care a mai precizat că “Viitorul meu profesional mă va găsi, cel mai probabil, în echipă tot cu domnul prefect Barbu Valentin.”

Continue Reading
La Top