URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

NOI REGULI ALE PARLAMENTULUI EUROPEAN PENTRU ÎNCHIRIEREA STAȚIILOR DE CAZARE PE SITE-URILE DE PROFIL

Joi, 29 februarie a.c., Parlamentul European a adoptat noi reguli pentru închirierea pe termen scurt prin platforme precum Airbnb, Booking, Expedia, TripAdvisor și altele.

Chiriile pe termen scurt reprezintă aproximativ 25% din locurile de cazare turistice din UE, iar normele locale divergente duc la fragmentarea pieței interne”, argumentează Parlamentul European, subliniind că datele de calitate vor duce la o mai bună aplicare și la mai puține înregistrări ilegale.

Noile reguli urmăresc să dezvăluie impactul real al serviciilor de închiriere pe termen scurt și să permită autorităților locale să elaboreze politici adecvate ca răspuns.

Platformele online care facilitează servicii de închiriere pe termen scurt trebuie să respecte obligațiile privind procedurile de înregistrare și partajarea datelor pentru proprietățile pe care le listează și care sunt situate în zonele în care există un proces de înregistrare. O procedură simplă de înregistrare online va permite autorităților relevante să identifice gazda și unitatea lor și să le verifice informațiile.

Continue Reading
La Top