URMĂREȘTE-NE

ECONOMIE

NOI MĂSURI DE AJUTOR PENTRU POPULAȚIE DE LA 1 IULIE. ANUNȚUL FĂCUT DE GUVERNUL ROMÂNIEI

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Măsurile se vor aplica începând cu data de 1 iulie 2022.

Măsuri noi de sprijin pentru români. Anunțul Guvernului

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare se vor reuni într-o şedinţă, luni seara pentru a discuta despre noile măsuri fiscale pe care ar urma să le ia Guvernul. În cadrul acestei întâlniri, coaliția de guvernare a stabilit noi măsuri pentru a ajuta românii, pe care le-a postat pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

Iată care sunt acestea:

Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
Totodată, Guvernul a mai anunțat că va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
• diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
• suspendarea angajărilor la stat;
• creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
• accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Sursa: Wall-Street

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
La Top