URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

NOI ECHIPAMENTE DE INTERVENȚIE PENTRU ISU CĂLĂRAȘI

Odată cu încheierea săptămânii Protecției Civile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” Călărași a susținut o conferință de presă prin care a prezentat rezumatul săptămânii. Pe lângă acțiunile desfășurate cu această ocazie, conducerea instituției a menționat și proiectele viitoare prin care se intenționează achiziționarea unor noi echipamente de intervenție.

Printre prioritățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași se numără echipamentele de interventie în caz de cutremur care pot ajuta în ceea ce privește mutarea cu ușurință a construcțiilor, dar și detectarea mai facilă a persoanelor aflate sub dărâmături. De asemenea, este o perioadă în care sunt des întâlnite incendiile de vegetație și, din această cauză, ISU intenționează să achiziționeze echipamente portabile.

“Orice pregătire a personalului trebuie să aibă o îmbunătățire a mijloacelor de intervenție. Până acum am făcut parte din mai multe proiecte de fonduri nerambursabile sau am primit echipamente de intervenție la nivel național. După cum știți, DSU și IGSU au avut proiecte de peste 1 miliard de euro, astfel și ISU Călărași a beneficiat de multe echipamente. Vor sosi în continuare autospeciale de stingere a incendiilor, autospeciale de lucru la înălțimi, autospeciale de intervenție în funcție de tipurile de risc. La nivel județean, cu sprijinul Consiliului Județean, au fost demarate proiecte în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro pentru achiziționarea de tehnică de interventie. Deținem o automacara pentru a muta tot ceea ce înseamnă construcții, astfel încât să putem ajunge cât mai repede la persoane. De asemenea, avem tabere mobile de sinistrați, iar în ceea ce privește inundațiile, avem un modul de pompare de mare capacitate. Și în aceasta săptămână au continuat discuțiile alături de Consiliul județean, Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră și Agenția pentru Dezvoltare Sud Muntenia vizavi de oportunitatea unor nou proiecte la nivelul județului Călărași. Miercuri, 1 martie, la Constanța a fost deschisă perioada de proiecte 2021-2027 și sperăm să obținem cât mai multe proiecte. Fiind o perioadă în care incendiile de vegetație sunt des întâlnite, intenționăm să achiziționăm niște mijloace eficiente și mai micuțe. Vrem echipamente mai ușoare și portabile. Tot pe partea de sprijin al mediului există niște echipamente de contrapoluare a mediului. După cum bine știm, județul Călărași este limitat de fluviul Dunărea și am avut probleme de multe ori. Încercăm să luăm mijloace de monitorizare și de intervenție pentru a fi cât mai eficienți. Suntem în această perioadă dificilă în care Turcia și Siria au trecut printr-un cutremur puternic și, pentru a fi cât mai pregătiți, pe lista noastră de priorități se numără și echipamente cu o tehnologie mai avansată pentru detectarea persoanelor aflate sub dărâmături” a declarat Adrian Păduraru, inspector șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași.

Continue Reading
La Top