URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

NOD INTERMODAL LA IEȘIREA DIN CĂLĂRAȘI, REALIZAT DE PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI

Proiectul “Reducerea emisiilor de CO2 în zona urbană prin construirea unui terminal intermodal de transoport în zona de vest (Siderca) a Municipiului Călărași”, este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.


Contractul de finanţare s-a semnat pe 19 mai 2020. Valoarea totală a proiectului: 3.606.549,02 lei. Suma nerambursabilă solicitată: 3.534.418,04 lei (din care 3.065.566,67 lei din FEDR şi 468.851,37 lei din bugetul naţional)

✅ Proiectul are ca scop îmbunătățirea transportului local. Astfel, se vor realiza:

📍 Construirea unei clădiri administrative, cu o suprafață de 277,5 mp, care să adăpostească pricipalele funcțiuni necesare funcționării unui terminal intermodal;

📍 Construirea a patru peroane;

📍 Amenajarea unei parcări supraterane pentru 37 de autoturisme, 4 locuri autocare și un rastel pentru biciclete;

📍 Amenajarea unui spațiu liber adiacent spațiului de parcare, cu zone verzi, alei, mobilier urban;

📍 Montarea unui sistem IT de control acces proiectat și optimizat special pentru monitorizarea intrărilor și ieșirilor autoturismelor și care să asigure transferul între auto privat și transportul public local, biciclete, mers pe jos.

◾ Este în completarea proiectului ce vizează modernizarea străzilor București și Prel. București și care include realizarea unei sens giratoriu la ieșirea din oraș, în proximitatea viitorului terminal intermodal de la Siderca.

𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:
◾ Proiectul Tehnic, în etapa de elaborare. Termenul de predare: iulie 2022.
◾ În prezent, se lucrează la pregătirea achiziţiei pentru execuţia lucrărilor.
◾ Finalizarea implementării proiectului: 31 decembrie 2023.

Continue Reading
La Top