URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

NOCTURNA BIBLIOTECILOR, UN REAL SUCCES ÎN CĂLĂRAȘI

Nocturna bibliotecilor este un eveniment de promovare a cărţii şi lecturii publice, iniţiat şi organizat la nivel naţional de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, a organizat un eveniment cultural, susținut la nivel național, cea de-a XIII-a ediție a Nocturnei Bibliotecilor, numită simbolic Share location @ BIBLIOTECĂ. Evenimentul a avut loc vineri, 30 septembrie, începând cu ora 18:00.

Aceasta este o manifestare pro-lectură, avem ca parteneri Palatul Copiilor, pentru frumosul ambient pe care ni l-a oferit la intrare și Centrului Județean de Cultură și Creație. Dacă anul trecut ne-au trecut pragul aproximativ 500 de iubitori de lectură, anul acesta ne dorim să depășim acceastă cifră și să ajungem la cel puțin 800 de vizitatori. Ne-am organizat pe ateliere, pe fiecare etaj, iar fiecare secție a bibliotecii are pregătit ceva atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Chiar dacă în ultima perioadă ne desfășurăm activitatea puțin mai greu, din cauza șantierului care are loc în fața bibliotecii, sperăm că facem lucruri frumoase, lucruri care să vă atragă.

Ne-a făcut o deosebită plăcere să vedem astăzi venind la bibliotecă și oameni din județul Călărași, asta înseamnă că suntem cu adevărat o bibliotecă județeană, iar tinerii trebuie să înțeleagă că indiferent cât de interesant ar fi un calculator, vocabularul pe care ni-l formăm provine din cărția declarat Marinela Voivozeanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Călărași, pentru Canal SUD.

Continue Reading
La Top