URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI, LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS

Pe data de 29 septembrie 2023, începând cu ora 18:00, la Muzeul Dunării de Jos din Călărași, va avea loc cel mai captivant eveniment despre cercetare și știință, Noaptea Cercetătorilor își va deschide porțile pentru iubitorii din acest domeniu.

Pe 29 Septembrie pasionații de știință sunt invitați să se alăture celor mai prietenoși cercetători, care vor dezvălui toate secretele din spatele muncii lor!

“Într-adevăr Noaptea Cercetătorilor este un eveniment de rang european care se desfășoară în fiecare an în ultima vineri din septembrie, asta din anul 2005 . Muzeul Dunării de Jos s-a alăturat acestui proiect începând cu anul trecut. La ediția trecută au fost peste 340 de participanți. Anul acesta ne-am dezvoltat cu noi proiecte inedite și vreau să menționez Atelierul de lut, o demonstrație a începutului vieții obiectului descoperit pe șantier până ajunge să fie expus, deasemenea aplicația VR, cea care se bucură de un mare succes, plus o serie de surprize pe care le vom dezvălui în cadrul evenimentului”,  a declarat pentru Canal SUD, Valentin Parnic, directorul Muzeului Dunării de Jos.

Se va exeplora lumea științei și cercetării, în cele mai inedite, interactive și captivante moduri. Se va da liber curiozității și pasiunilor și se vor afla mai multe despre chimie, fizică, inginerie, astronomie,  robotică, antropologie, nanotehnologie, reciclare și multe alte domenii interesante!

Orașe participante:

BUCUREȘTI – ALBA IULIA – ARAD – BACĂU – BÂRLAD – BRĂILA – BUMBEȘTI-JIU – BUZĂU – CĂLĂRAȘI – CÂMPIA TURZII – CONSTANȚA – DEVA – FĂGĂRAȘ – GALAȚI – HUNEDOARA – MEDIAȘ – ORADEA – PETRILA – PIATRA NEAMȚ –PLOIEȘTI – SUCEAVA – TÂRGOVIȘTE – TÂRGU NEAMȚ – TÂRGU JIU – TIMIȘOARA – TITU – TULCEA – ZALĂU

Continue Reading
La Top