URMĂREȘTE-NE

AGRICULTURĂ

NICUȘOR CIONOIU: INSTITUIREA MĂSURILOR PRIVIND CULTURILE CALAMITATE DE SECETĂ, A FOST O PRIORITATE PENTRU PSD

Anul 2022 este caracterizat în România de o perioadă de secetă care s-a instalat mai devreme ca de obicei, motivul este nivelul scăzut de apă în pânza freatică, care nu a mai fost alimentată de precipitații la nivelurile optime încă din toamna anului trecut.

Fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă, vor primi întreg sprijinul de care au nevoie.


Instituirea măsurilor privind culturile calamitate de secetă, a fost o prioritate pentru PSD, astfel deja a avut loc comisia de evaluare a pagubelor, iar ministrul Agriculturii, Petre Daea a informat Comisia Europeană și a solicitat ca avansul subvenției la care România are dreptul să crească de la 50% pana la 70-85% și să fie plătit în octombrie.

Redirecționarea acestui avans va oferi fermierilor șansa de a beneficia de toate resursele necesare pentru pregătirea culturilor pentru anul viitor.

Un alt plus îl constituie faptul că fermierii pot decide ce se întâmplă cu propriile culturile și au obligația de a păstra doar 5% din tarlaua respectivă ca probă martor pentru executarea procedurilor constatatoare a calamități.

În aceste condiții, fermierii nu vor fi penalizați de către APIA, prin pierderea subvenției și pot de asemenea și să-și pregătească terenul pentru viitoarea recoltă“, a declarat senatorul Nicușor Cionoiu pe pagina personală de socializare.

Continue Reading
La Top