URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

NICOLAE CIUCĂ ÎȘI VA DEPUNE MANDATUL

Premierul Nicolae Ciucă îşi va depune mandatul pe 26 mai și nu intenționează să preia Ministerul Apărării, dar ia în calcul varianta de a fi vicepremier în viitorul Executiv, spun surse politice.

Preşedintele liberalilor a fost întrebat dacă doreşte să rămână în Guvern sau să preia şefia Senatului, el răspunzând că este prematur să se pronunţe asupra subiectului.

„Este prematur să mă pronunţ acum pentru ce funcţie voi decide să ocup, ţinând cont că neavând finalizate negocierile asupra structurii Guvernului şi modului în care se vor redistribui portofoliile, nu pot să vă spun acum dacă rămân în Guvern sau merg la Senat”.

Întrebat mai departe dacă doreşte să rămână în viitorul Executiv sau dacă doreşte şefia Senatului, premierul a precizat scurt: „E o chestiune personală”.

În același context, Nicolae Ciucă a anunţat că mandatul PNL la negocierile privind rotaţia premierilor sunt reducerea numărului de ministere şi a funcţiilor de secretar de stat.

„Dacă nu se rămâne în protocol, varianta este să renegociem tot ceea ce înseamnă distribuirea responsabilităţii ministerelor, cu condiţia reducerii numărului de ministere, a secretarilor de stat, subsecretari de stat, agenţii guvernamentale. (…) Sunt în total 154 de secretari de stat. Reducerea oricum trebuie să fie substanţială, astfel încât să asigure funcţionarea fiecărui minister. Cei care au ocupat funcţii de ministru în fostele guvernări au făcut menţiunea că se poate funcţiona şi cu doi-trei funcţionari de stat şi eu sunt de acord. Cât am fost ministru al Apărării am modificat legea şi iată că Ministerul funcţionează şi cu doi secretari de stat”, a mai spus liderul PNL, citat de News.ro.

Sursa: gandul.ro

Continue Reading
La Top