URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

NANA, PRIMA LOCALITATE DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI, CARE DONEAZĂ AJUTOARE REFUGIAȚILOR

Peste 7000 de lei reprezintă donația Primăriei Nana, din județul Călărași, pentru refugiații din Ucraina ajunși pe teritoriul țării noastre.

Dobre Gheorghe, primarul comunei Nana, a oferit site-ului de știri CANAL SUD un scurt interviu pe acest subiect.

Deja localitățile din județul Călărași s-au pregătit pentru susținerea refugiaților. Prima localitate care este solidară cu ceea ce se întâmplă este Primăria Nana. Domnule primar sunteți în prima linie. Cum v-ați hotărât să oferiți ajutoare?

În urma informațiilor pe care le-am primit și în urma știrilor de la televiziune și nu numai, suntem solidari cu Ucraina. Astăzi, am mobilizat toate forțele și am făcut achiziții de alimente și pături, câteva sute de alimente care constau în ulei, zahăr, orez și nu numai, inclusiv pampers pentru copilași, în jur de 130 de pături necesare și vom continua pe parcurs cu aceste ajutoare care le sunt necesare și oricând trebuie să ne punem în locul lor pentru că nu este ușor. Îmi este foarte greu să mă gândesc la ce consecințe sunt acolo.

Aceste ajutoare sunt din fondurile bugetului primăriei? Către ce ONG veți merge cu ele?
Mergem la Crucea Roșie Călărași, astăzi vom depune câteva sute de pachete, peste 600 de pachete de alimente, pături și ce am comunicat mai devreme.

Ce valoare au?
În jur de 7000 lei. Inclusiv familia mea a donat în jur de 1500 de lei, constând tot în pachete cu hrană și apă.

Dacă ați face un apel către ceilalți primari din județul Călărași, ce le-ați transmite?
Îi rog ca și coleg, nu contează culoarea politică, să facă același lucru pe care l-am făcut eu pentru că nu e greu. Întotdeauna este bine să ne gândim cum ne-ar fi stat dacă am fi fost noi în locul lor. Numai atunci putem să-i înțelegem. Altfel e mai greu.

Continue Reading
La Top