URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

N. CIONOIU: TVA ZERO LA ALIMENTE ȘI LA GAZE, ȘI TAXELE REDUSE PENTRU CARBURANȚI. CE PREGĂTEȘTE PSD? LIBERALII NU VOR SĂ INTERVINĂ ÎN PIAȚĂ

“PSD analizează toate tipurile de măsuri care pot stopa inflația și creșterea prețurilor la alimentele de bază, la energie și la carburanți, deoarece este important ca măsurile luate să aibă efect direct pentru populația afectată de scumpiri acum, în plină iarnă!TVA zero la alimente și la gaze, precum și taxele mai reduse pentru carburanți sunt doar unele dintre soluțiile analizate. PSD va evalua toate deciziile adoptate în diverse state din Uniunea Europeană și va prelua acele soluții bune pentru situația actuală a României, pentru protejarea populației și a economiei!” a scris astăzi senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu.

PNL nu este de acord cu propunerile PSD

Statul român aplică în prezent o taxă pe valoare adăugată de 9% la produsele alimentare. Măsura propusă inițial de Marcel Ciolacu, președintele PSD este văzută de social democrați ca o modalitate de a opri inflația galopantă. Potrivit unor surse apropiate Partidului Social Democrat, proiectul se află în prezent în analiză la Ministerul Finanțelor Publice care face analize de impact. Între timp, FLorin Cîțu, președintele PNL susține că propunerea lui Ciolacu este una electorală și că ar trebui discutată mai întâi în cadrul coaliției de guvernare.

Nici Dan Vîlceanu nu susține măsura PSD și invocă frustrări politice

„Nu am avut o discuţie în Guvern legată de TVA zero la alimentele de bază. Este o măsură care, cel puţin la momentul ăsta, contravine directivei TVA. Putem să discutăm orice (cu Comisia Europeană, n.r.), dar să ai o reglementare care contravine unei directive asta înseamnă infringement”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivit News.ro. 

Continue Reading
La Top