URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

MUZEUL NAȚIONAL AL AGRICULTURII, LOCUL UNDE MOROMETE ȘI-A PUS LA PĂSTRAT PLUGUL DE LEMN

Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia are ca obiect de activitate istoria agriculturii , antropologia agrară și arheologia industrială specifică de pe tot cuprinsul țării.

Echipa CANAL SUD a fost curioasă să viziteze locul unde Ilie Moromete și-a pus la păstrat plugul de lemn, căci multe din piesele de muzeu au fost folosite de cineaști în realizarea celebrului film românesc.

Așa că am mers la vecinii noștri din Slobozia unde am fost întâmpinați cu căldură de directorul muzeului Petre Gheorghe și Stroe Adrian, șef serviciu Patrimoniu, care ulterior ne-a fost și ghid în minunata călătorie pe câmpurile imaginare.

Am ales vizita la Muzeul Național al Agriculturii deoarece acolo am găsit o parte din istoria agriculturii, iar generația tânără și de ce nu tinerii fermieri să poată cunoaște cum lucrau bunicii și străbunicii noștri pământurile neavând la îndemână tehnologia de astăzi.

De la plugul de lemn tras de boi și grapa de lemn până la tăvălugul de lemn, de la hambarele în care se păstrau cerealele , până la meseriile de bază și casa țăranului autentic, toate ne-au fost prezentate într-un mod inedit, în tot acest timp simțind că am luat la pas un sat întreg din vremuri îndepărtate.
Vă invităm să vă întoarceți în timp, alături de noi, vizionând emisiunea Agribusiness care va fi difuzată din această primăvară pe postul de televiziune CANAL SUD.

Continue Reading
La Top