URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MUZEUL MUNICIPAL CĂLĂRAȘI VA FI RESTAURAT

Consilierii locali călărășeni au aprobat, în ședința ordinară derulată săptămâna trecută, bugetul necesar pentru elaborarea documentației tehnice a proiectului intitulat “Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Muzeului Municipal Călărași-Primăria Veche”.

“Pornind de la starea fizică a monumentului ‘MUZEUL MUNICIPAL CĂLĂRAȘI – PRIMĂRIA VECHE’, de la valoarea simbolică și istorico-culturală a monumentului proiectat de arhitectul Ion Socolescu, coroborată cu importanța și nevoia funcțiunii pentru comunitate, rezultă că sunt necesare lucrări de consolidare, restaurare și conservare în vederea îndeplinirii potențialului maxim al acestui obiectiv. O primă etapă avută în vedere este cea de proiectare: realizarea a studiilor necesare și documentațiilor tehnice, împreună cu activitatea de educare a comunității și creșterea gradului de conștientizare a valorii patrimoniului, de participare a comunității la implementarea proiectului, urmată de execuția lucrărilor”, se menționează în Referatul de aprobare.

Proiectul este propus spre a fi finanțat din contribuțiile la Timbrul Monumentelor Istorice, prin Institutul Național al Patrimoniului, Sesiunea TMI-I/2022, subprogramul Proiectare (elaborarea documentațiilor tehnice pentru intervenții asupra monumentelor istorice).

Valoarea totală a bugetului pentru elaborarea documentației tehnice este de aproximativ 160.000 de lei (inclusiv TVA), integral eligibilă, contribuția Primăriei Municipiului Călărași fiind de maxim 15% din cheltuielile eligibile. (Georgiana ȘERBAN)

Continue Reading
La Top