URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MONEDA EURO, LA CEL MAI RIDICAT NIVEL ÎN RAPORT CU LEUL ROMÂNESC

Euro a atins un nou record în raport cu leul. Cursul afișat de Banca Națională a României este de 4,9710 lei pentru un euro. Moneda europeană se apropie tot mai mult de pragul de 5 lei.

O mare problemă o vor avea cei cu rate la bancă în această monedă.

Potrivit datelor anunțate de Comisia Europeana, economia Europei o să crească mai rapid decât se credea în acest an și viitor din cauza inflației ridicate și a ratelor dobânzilor în creștere. Comisia a spus că cei 27 de membri ai Uniunii Europene vor crește cu o medie de 1% în 2023, în creștere față de o estimare anterioară de 0,8%. Și-a mărit prognoza de creștere în 2024 la 1,7% de la 1,6%.

Printre cele mai importante consecințe ale creșterii cursului de schimb sunt ratele mai mari la creditele în moneda europeană și mâncarea mai scumpă deoarece mai mult de trei sferturi din importuri sunt plătite în euro.

Cetățenii călărășeni se așteaptă să fie din nou scumpiri la facturi, carburanți, credite și alimente. Din păcate, traiul de zi cu zi devine tot mai greu de suportat pentru români din cauza scumpirilor tot mai dese.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top