URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MODIFICĂRI ALE CODULUI RUTIER. AFLĂ ÎN CE CIRCUMSTANȚE ȚI SE POATE RETRAGE PERMISUL DE CONDUCERE

Permisul de conducere va putea fi retras de către Poliția Rutieră, prin recentele modificări ale Codului Rutier, în cazurile în care șoferul refuză testarea privind alcoolemia sau prezența substanțelor psihoactive în organism.

Prin Hotărârea nr. 130/2023 s-a modificat și completat Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Astfel, din 17 februarie 2023 toți deținătorii de permis de conducere trebuie să cunoască noile reglementări, detaliate și explicate în continuare.

O modificare semnificativă adusă reglementărilor rutiere este cea privitoare la retragerea carnetului auto în situația în care polițistul rutier are probe sau indicii temeinice care indică faptul că un șofer a consumat alcool sau substanțe psihoactive, însă acesta refuză testarea în vederea stabilirii concentrației de alcool pur în aerul expirat sau a prezenței în organism a unor substanțe psihoactive.

Polițistul poate dispune de acum retragerea permisului auto „până la ora 8 a zilei următoare, dar nu mai puțin de 12 ore. (art. 22 ^1, alin. (1) din Regulament). În acest caz, titularul permisului auto va primi o dovadă înlocuitoare a carnetului, însă fără drept de circulație.

Sursă: ziarulunirea.ro

Continue Reading
La Top