URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

MOBILIZARE EXEMPLARĂ A ELEVILOR ȘI PROFESORILOR! CEA MAI MARE ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE, ÎN MUNICIPIUL ȘI JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Elevii și profesorii din școlile județului Călărași, dar și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), în frunte cu conducerea acestei instituții, vor lua parte, în data de 4 iunie a.c., la cea mai mare acțiune de ecologizare, intitulată “Weekendul Verde”. Inspectorul școlar general al ISJ Călărași, Roxana Pațurcă, ne-a declarat că, peste 5.000 de cadre didactice și elevi vor sprijini primăriile prin curățarea zonelor prioritare din fiecare localitate a județului. Acțiunea este inițiată de ISJ Călărași și se derulează în parteneriat cu Instituția Prefectului Călărași, Crucea Roșie și Jandarmeria Călărași. Roxana Pațurcă face un apel către cetățeni să se alăture acestei campanii de curățare a deșeurilor abandonate pe domeniul public.

“Această acțiune a început de luni, unde, în fiecare școală, în cadrul orelor de dirigenție, profesorii au ținut educație de mediu, prin temele pe care le-au desfășurat alături de elevi. Deci, acțiunea este deja în plină desfășurare. Concretizarea acestei acțiuni, într-adevăr, este în fiecare localitate din județ, unde noi, ca și inițiatori al proiectului, sub egida ‘Curățăm România’, vom desfășura, în Călărași, ‘Weekendul Verde’. Ceea ce înseamnă că, pe 4 iunie, cu un număr de voluntari, în fiecare localitate din județul Călărași, vom sprijini primăriile, prin edilii lor, în a curăța zonele pe care le consideră ei prioritare. Despre acțiunea desfășurată pe 4 iunie, pot să vă spun că, până în momentul de față, s-au înscris peste 5.000 de  voluntari, elevi și profesori din județul Călărași. Însă, protocolul în sine este format din noi, Inspectoratul Școlar Județean, ca și inițiator, alături de parteneri. Partenerii noștri sunt Prefectura Județului Călărași,  Crucea Roșie și Jandarmeria Călărași. Ceea ce înseamnă că, la cei 5.000, cu siguranță și partenerii noștri se vor alătura cu un număr de voluntari. Pe această cale, vreau să rog pe fiecare locuitor al județului Călărași să se alăture acțiunii noastre, pentru că, în fiecare localitate, se va desfășura, începând cu ora 09:00, această acțiune. Pentru municipiu, alături de mine este și directorul George Stoian, care este coordonatorul acțiunii de la municipiu. Din ce am înțeles, în municipiu, avem peste 400 de elevi și 25 de profesori, ceea ce înseamnă că s-au stabilit deja patru zone pe care noi le vom ecologiza în ziua de 4 iunie. Una dintre zone este efectiv în municipiul Călărași, celelalte trei fiind la periferie. Zonele sunt: Brațul Borcea din Parcul Central, Canalul Siderurgic, stația de captare de la Chiciu și zona bacului de la Chiciu, respectiv pe malul Dunării. Pentru că e o acțiune pe care o consider reușită, cel puțin ca organizare, până acum, ne bucurăm și de sprijinul sponsorilor. (…) Mai avem locuri disponibile pentru sponsorizări, pentru că avem nevoie și de mănuși, saci de gunoi, apă rece pentru copii, așteptăm și o înghețată. Avem 4 zone în municipiu, pe care le vom curăța. Așteptăm cât mai mulți voluntari, din municipiul Călărași, să se alăture acestei acțiuni”, a declarat, pentru Canal Sud, inspectorul școlar general al ISJ Călărași, Roxana Pațurcă.

Directorul Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”, George Stoian, coordonatorul acțiunii de curățenie din municipiul Călărași, a precizat că prima întâlnire cu elevii va avea loc în fața Consiliului Județean, începând cu ora 08:45. De acolo, vor merge către zonele care urmează a fi curățate.  

“Începând cu ora 08:45, în fața Consiliului Județean, va avea loc prima întâlnire cu elevii de la Școala Gimnazială ‘Carol I’, Colegiul Economic și Școala Gimnazială ‘Constantin Brâncoveanu’. Aceștia vor avea ca zonă de curățare brațul Borcea, Parcul Central, evident, mergând către zona Parcului Dumbrava”, a punctat George Stoian.

Continue Reading
La Top