URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: PERSONALUL CU CONTRACT TEMPORAR DIN PANDEMIE VA FI ANGAJAT CU NORMĂ ÎNTREAGĂ

Prezent la Călărași, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat noi angajări în sistemul de sănătate. Personalul cu contract temporar din pandemie va fi angajat cu normă întreagă.

Este un proiect de lege în Parlament. Am luat legătura cu comisia de specialitate, încercăm să permanetizăm aceste contracte de muncă pe perioadă determinată, dar trebuie să respectăm toate normele legale. Fie că discutăm de ambulatorii de specialitate sau spitale, acești oameni au muncit cu profesionalism. Va fi o formulă care să respecte prevederile legale, ei trebuie evaluați”, a declarat ministrul Rafila.

Angajarea definitivă va fi posibilă prin promovarea unui examen care va fi organizat înaintea încetării contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată.

De această măsură ar putea să beneficieze şi medicii angajaţi în structurile nou-create în perioada stării de alertă, în scopul tratării bolnavilor COVID-19, aceştia putându-se prezenta la examenul organizat de unităţile sanitare cu paturi în specialitatea în care sunt confirmaţi, dacă unitatea cu care au încheiat contractul de muncă, pe perioadă determinată, nu are în structura sa o secţie din aceeaşi specialitate, după caz, la solicitarea unităţii spitaliceşti.

Astfel, s-ar acoperi situaţia existentă în unităţile şi structurile sanitare nou-create pentru îngrijirea bolnavilor COVID în spitale care nu aveau secţii de profil înaintea pandemiei, precum şi în secţiile care au fost convertite în structuri de îngrijire COVID-19 şi care, după încheierea pandemiei, vor reveni la profilul iniţial.

Continue Reading
La Top