URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MINISTRUL MUNCII: VEȘTI BUNE PENTRU PENSIONARI

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a transmis marți un mesaj urgent referitor la PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) și la pensiile românilor, inclusiv indemnizațiile, pensiile de serviciu și pensiile militare de stat, potrivit site-ului capital.ro.

Ministrul Muncii: 2,5 milioane de euro rămân la dispoziția României

Marius Budăi a scris pe rețelele de socializare că pe 8 martie a semnat Acordul de Finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), document necesar angajării cheltuielilor din PNRR.

De asemenea, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a încheiat deja contracte de consultanță cu Banca Mondială, astfel că de azi se pot folosi banii din PNRR.

„Am semnat Acordul de Finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), document necesar angajării cheltuielilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a încheiat deja contracte de consultanță cu Banca Mondială, care vizează patru reforme prevăzute ca jaloane și ținte în PNRR, în valoare de 5,8 milioane de euro, astfel că, începând de astăzi, se pot trage bani din PNRR. Economisim 2,5 milioane de euro, bani care rămân la dispoziția României”, a scris acesta pe o rețea socializare.

Spre final, ministrul a adăugat că autoritățile române continuă eforturile la nivel european pentru ajustarea PNRR privind pensiile românilor.

„În paralel, continuăm eforturile la nivel european pentru ajustarea PNRR și eliminarea prevederilor conform cărora toate pensiile din România, inclusiv indemnizațiile, cele de serviciu și militare de stat să se încadreze în 9,4% din PIB, măsură prevăzută a fi aplicată până în anul 2070”, a afirmat Marius Budăi.

Reamintim că pe 28 februarie, Marius Budăi a scris pe rețelele de socializare că România a semnat un contract de asistență cu Banca Mondială pentru îmbunătățirea Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii.

Marius Budăi, super veste pentru români: 4 milioane de euro rămân la dispoziția României

Acesta a adăugat că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale continuă dialogul cu oficialii europeni pentru ajustarea anumitor prevederi din PNRR.

„Am semnat astăzi contractul de asistență cu Banca Mondială, jalon în PNRR, pentru oferirea de consultanță în vederea îmbunătățirii Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii din România. Așa cum am promis, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este implicat în aplicarea PNRR și continuă, în același timp, diligențele pe lângă oficialii europeni, în vederea ajustării anumitor prevederi din PNRR, care încorsetează eliminarea inechităților identificate, în prezent, în practică, din cauza neaplicării integrale a Legii 127/2019.

Valoarea contractului încheiat cu Banca Mondială este de 1,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că restul de 2,5 milioane de euro, dintre cele 4 milioane de euro prevăzute în PNRR pentru consultanța pentru pensii, rămân la dispoziția României”, a explicat ministrul român.

Continue Reading
La Top