URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MINISTRUL MUNCII: COMPANIILE ROMÂNEȘTI AFECTATE DE SANCȚIUNILE INTERNAȚIONALE IMPUSE RUSIEI AR PUTEA BENEFICIA DE ȘOMAJ TEHNIC

Companiile româneşti care au avut relaţii comerciale cu Rusia şi sunt afectate de sancţiunile internaţionale impuse acestei ţări ar putea beneficia de şomaj tehnic, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi a afirmat că la Ministerul Muncii se lucrează la un proiect de act normativ privind susţinerea acestor companii, documentul urmând a fi finalizat cel mai devreme săptămâna viitoare.

“Cei care, de exemplu, lucrează şi au contracte pe orizontală şi vor fi nevoiţi ca pentru anumită perioadă să îşi închidă producţia, ar putea primi şomaj tehnic. Trebuie să luăm măsuri pentru oamenii aceia, să îi încurajăm pe investitori să nu facă concedieri, doar să intrăm într-un şomaj tehnic, cum a fost cu pandemia, dar nu în aceleaşi condiţii. Mi-aş dori să fie plata direct către angajaţi”, a afirmat Budăi pentru Agerpres.

Ministrul a precizat că nu are “informaţii reale” cu privire la numărul de firme afectate.“Cu siguranţă vor fi, pentru că vor fi probleme şi pe lanţul de aprovizionare cu materie primă şi trebuie să preîntâmpinăm. Când vom ajunge în situaţia aceea, eu trebuie să am actul normativ în vigoare”, a adăugat Budăi.

Sursa foto: digi24.ro

Continue Reading
La Top