URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MINISTRUL MARCEL BOLOȘ ANUNȚĂ INTRODUCEREA SISTEMULUI E-TVA

După etapa e-Factura, ministrul Marcel Boloș anunță un pas crucial în direcția digitalizării fiscale: introducerea sistemului e-TVA. Acest demers marchează o tranziție semnificativă către modernizarea administrării veniturilor statului și a inspecțiilor fiscale, eliminând treptat birocrația și facilitând interacțiunea contribuabililor cu autoritățile fiscale. Cu toate că drumul către digitalizarea completă este încă presărat cu obstacole, România se angajează într-un proces susținut de transformare, trecând de la promisiuni la acțiuni concrete în fiecare zi.

 

Una dintre provocările majore în acest proces este gestionarea și analiza cantității imense de date, necesare pentru identificarea riscurilor și combaterea evaziunii fiscale. Sistemul e-TVA, bazat pe datele furnizate de e-Factura și e-Casele de marcat, va revoluționa modul în care se realizează decontările de TVA, facilitând contribuabililor un proces simplificat și furnizând autorităților fiscale informații actualizate și precise.

 

Eforturile de implementare a acestui sistem sunt în plină desfășurare, iar progresul este monitorizat atent pentru a asigura respectarea termenului asumat, 1 iulie 2024. Prin intermediul acestei inovații, se prefigurează o nouă eră în relația dintre contribuabili și Ministerul Finanțelor și ANAF, evidențiindu-se angajamentul comun pentru modernizarea și eficientizarea sistemului fiscal în România.

Continue Reading
La Top