URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MINISTRUL FINANȚELOR VREA SOLUȚII PENTRU ENERGIE IEFTINĂ ȘI CURATĂ

Adrian Câciu a declarat ieri că trebuie intensificate investițiile în infrastructura necesarã producției de energie curatã și pentru consolidarea independenței energetice și economice a României

Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a discutat joi, 13 ianuarie 2022, cu dl David Muniz, însãrcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii la București, subiecte de interes în relațiile bilaterale, cu accent pe continuarea mãsurilor prioritare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri corect și competitiv în România. Totodatã, au fost trecute în revistã programele de reformã incluse în PNRR, precum și proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodã.
”Am avut o discuție foarte bunã, aplicatã și constructivã cu dl David Muniz. Am reconfirmat hotãrârea României de a-și respecta obligațiile de partener strategic, așa cum am dovedit-o în cei 25 de ani care au trecut de la semnarea Parteneriatului Strategic. În același timp, am subliniat faptul cã dezvoltarea economic, cu atenție pentru protecția mediului și combaterea schimbãrilor climatic, reprezintã o preocupare majorã a guvernelor noastre. În acest sens, trebuie intensificate investițiile în infrastructura necesarã producției de energie curatã și pentru consolidarea independenței energetice și economice a României”, a concluzionat Adrian Câciu.
Discuțiile au evidențiat interesul pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre România și Statele Unite care vor aduce valoare adãugatã și avantaje pentru ambele pãrți.

Continue Reading
La Top