URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MINISTRUL APĂRĂRII ANUNȚĂ CĂ A INIȚIAT O ORDONANȚĂ CE ARE CA SCOP MAJORĂRI ALE SALARIILOR ȘI SOLDELOR PENTRU PERSONALUL MILITAR, DE LA 1 IUNIE

Ministrul Apărării anunță că a inițiat o ordonanță ce are ca scop majorări ale salariilor și soldelor pentru personalul militar și pentru polițiști, de la 1 iulie.

Conform Ministerului Apărării, ministrul Dîncu a semnat încă de marți, 24 mai, un proiect de ordonanță ce propune actualizarea și îmbunătățirea unor serii de prevederi din domeniul salarizării personalului din Ministerul Apărării Naționale și din celelalte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

De exemplu, ordonanța prevede dublarea indemnizației de delegare/detașare pentru tot personalul militar, pentru polițiști și pentru polițiștii din penitenciare, dar și pentru personalul civil “care participă la misiuni de instrucție, exerciții militare/polițienești, trageri și aplicații, în tabere sau în poligoane, cu o durată mai mare de 24 de ore, pe teritoriul României, la o distanţă mai mare de cinci kilometri de localitatea în care îşi au locul permanent de muncă, pentru care specificul activităţilor nu permite înapoierea la sfârşitul zilei de lucru în localitatea în care îşi au locul permanent de muncă”.

Ordonanța mai propune posibilitatea actualizării, începând cu data de 1 iulie 2022, a cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut pentru personalul militar, polițiști și polițiștii de penitenciare. Astfel, ordonanța prevede o majorare de 75% din soldă/salariu pentru personalul care execută muncă suplimentară, cu caracter neprevăzut, căruia nu i se poate acorda timp liber din cauza deficitului de personal. Totodată, soldaţii şi gradaţii profesionişti vor avea dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din solda de funcție.

Cuantumul concret al compensației va fi stabilit prin hotărâre de Guvern, la propunerea ministrului Dâncu. “(…) a rezultat cu claritate că există deficite importante de personal, că avem probleme serioase în ceea ce privește retenția personalului de înaltă specializare. În lipsa unor măsuri oportune și eficiente, aceste probleme se vor agrava în timp”, argumentează ministrul.

Continue Reading
La Top