URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MINISTRUL AGRICULTURII DEMISIONEAZĂ DIN FUNCȚIE ȘI SE AUTOSUSPENDĂ DIN PSD, DUPĂ CE DNA A CERUT PARLAMENTULUI RIDICAREA IMUNITĂȚII

UPDATE: Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat oficial pe pagina sa de Facebook că se retrage din funcția pe care o deține în cadrul guvernului și se autosuspendă din PSD.

Crin Bologa, șeful DNA, a cerut Camerei Deputaților să ridicare imunitatea unui deputat, în prezent ministru, acuzat de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității. În comunicat, nu este menționat numele persoanei vizate, însă purtătorul de cuvânt al PSD a recunoscut la Digi24 că este vorba despre ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: “Îl cunosc pe Adrian Chesnoiu și personal am dubii, din relaţia directă avută cu colegul meu deputat şi ministru al Agriculturii”.

Astfel, explică procurorii, între 9 februarie – 11 aprilie 2022, Chesnoiu ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

“De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, subliniază DNA.

Continue Reading
La Top