URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: PESTE 12.000 DE ROMÂNI AU DONAT SÂNGE PENTRU UCRAINENI

Ministerul Sănătății (MS) informează că, 12.667 de români au donat sânge, săptămâna aceasta, de la începutul Campaniei „România donează sânge pentru Ucraina”.

“Au venit în centrele de transfuzie sanguină cu gândul că prin acest gest simplu pot salva viețile celor aflați în nevoie. Vă mulțumim tuturor celor care ați donat până acum și vă așteptăm în continuare în centrele de transfuzie sanguină din întreaga țară. Programul centrelor este de la 7:30 până la ora 17:30, de luni până vineri“, se arată într-un comunicat de presă al MS.

O femeie care a ajuns săptămâna aceasta într-un punct de recoltare din Capitală le-a spus medicilor că ‘donarea de sânge înseamnă darul vieții’. Și nu greșește. Nu există un înlocuitor al sângelui, așa că donarea este singura soluție pentru pacienții care au nevoie de transfuzii”, se mai arată în comunicatul ministerului.

În județul Călărași, puteți dona sânge la Centrul de Transfuzie care se află în cadrul Policlinicii Nr. 2. Acesta este situat pe strada Bărăganului, nr. 1, și este deschis de luni până vineri, între orele 7:30 și 17:30.

Continue Reading
La Top