URMĂREȘTE-NE

CORONAVIRUS

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII APROVIZIONEAZĂ SPITALELE CU MEDICAMENTE PENTRU PACIENȚII COVID

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și  Favipiravir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

Este vorba despre 5.191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg care vor ajunge în 72 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

Ministerul Sănătății a semnat cu furnizorul un contract pentru 1.500 de flacoane de 80 mg și 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab.

În dimineața acestei zile, direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele S.C. Unifarm S.A. pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze unităților sanitare care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală.

De asemenea, un număr de  48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre MS și TERAPIA S.A. Cluj Napoca.

Foto: Profimedia Images

Continue Reading
La Top