URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A ACTUALIZAT LISTA MEDICAMENTELOR COMPENSATE ȘI GRATUITE

MESAJUL TRANSMIS DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII ALEXANDRU RAFILA:

“Continuăm creșterea accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generație. Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite, din acest an, pentru pacienții cu boli cronice grave.

Guvernul României a aprobat astăzi proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând medicamentele de care beneficiază asigurații.

Astfel, a fost aprobată decontarea triplei terapii (Kaftrio) pentru tratarea pacienților cu fibroză chistică. Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 34 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni neurologice și Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom). De asemenea, sunt medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, molecule noi pentru pacienții cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare -hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar.”

Continue Reading
La Top