URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

MINISTERUL EDUCAȚIEI A INCLUS ÎN ORARUL ELEVILOR ORA DE EDUCAȚIE PSIHO-EMOȚIONALĂ

Elevii și copiii de grădiniță urmează să aibă ore de educație psiho-emoțională. Orele vor fi desfășurate în afara programului școlar, astfel că elevii vor sta în plus la școală.

Ministerul Educației a transmis un mesaj către inspectoratele școlare.
 “Programul Național de Suport pentru Copii având în vedere adresa Ministerului Educației nr. 35/18.02.2022 și tinând cont de prevederile Ordonanței de Urgență nr. 105/2021, cu modificările și completările ulterioare, privind aprobarea și implementarea Programului National de Suport pentru Copii, în contextul Pandemiei de COVID-19 , din grija pentru copii, vă transmitem urmatoarele: În vederea asigurării cadrului optim de sprijin pentru copii, Colegiul Psihologilor din România, împreună cu experți din cadrul Ministerului Educației, au redactat o serie de materiale didactice auxiliare privind educația psiho-emoțională, anexate prezentei. Aceste materiale vor fi utilizate obligatoriu la fiecare formațiune de studiu de către educatori, învătători, profesori pentru învățământ primar, profesori diriginți, în colaborare cu profesorii de specialitate sau personal didactic auxiliar, după caz, în decursul semestrului al II-lea al anului școlar în curs, conform instrucțiunilor.

Aceste activitati vor fi organizate ca activități extra școlare și vor face parte din calendarul activităților educative
extra școlare pentru fiecare formațiune de studiu. Vă rugăm să diseminați informațiile din prezenta adresă către întreg personalul didactic si didactic auxiliar care va implementa activitățile”
, potrivit portalinvatamant.ro.

Sursa foto: portalinvatamant.ro

Continue Reading
La Top