URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MINISTERUL DEZVOLTĂRII CONSOLIDEAZĂ CLĂDIRILE CU RISC SEISMIC

Ministerul Dezvoltării a primit cereri de finanțare în valoare de 5,7 miliarde de lei pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri. Apelul de proiecte a fost finalizat, iar Ministerul va evalua cererile în timp record, într-o săptămână – anunță ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

Apelul de proiecte al Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic s-a încheiat ieri seară. Cseke Attila a arătat: 139 dintre cele 366 de clădiri sunt din municipiul București, iar cererile de finanțare vizează consolidarea seismică a 97 școli și alte instituții de învățământ din țară, 28 spitale și alte unități sanitare, respectiv 132 blocuri de locuințe.

Ministrul a declarat: ”am dispus evaluarea cererilor de finanțare în regim de urgență, unele au fost deja evaluate pe parcurs, în timp ce primeam alte cereri de finanțare. Pentru 290 proiecte au fost deja trimise cereri de clarificări către beneficiari, acolo unde a fost nevoie de clarificări. Astfel, până în 1 martie vom avea rezultatele finale și voi emite ordin de ministru cu lista clădirilor care pot fi consolidate”, este precizat pe pagina de socializare a Ministerului Dezvoltării.

Continue Reading
La Top