URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE OFERĂ PACHETE CADOU PENTRU APROAPE 1.800 DE VETERANI DE RĂZBOI, CU OCAZIA ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi reprezentanţii principalelor structuri ale instituţiei au luat parte, miercuri, 27 aprilie, la Palatul Cercului Militar Naţional, la pregătirea pachetelor cadou pentru veteranii de război din România şi din Republica Moldova, potrivit site-ului alba24.ro.

„Evenimentul este parte a campaniei <Recunoştinţă veteranilor de război> din seria manifestărilor dedicate <Zilei Veteranilor de Război> şi constă în distribuirea unor pachete celor 1.748 veterani de război şi celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum şi celor patru veterani din Republica Moldova. Acţiunea de distribuire a pachetelor s-a desfăşurat în perioada 26-28 aprilie”, informează un comunicat al MAI.

La 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007, marcată prin ceremonii militare şi religioase dedicate eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial.

Anul acesta se împlinesc 81 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, un conflict în care România a înregistrat peste 900.000 de morți, răniți, dispăruți, prizonieri și invalizi, din care aproximativ 92.000 de militari decedați.

De asemenea, anul acesta se împlinesc 120 de ani de la instituirea, de către Regele Carol I, prin Decretul Regal, a calităţii de „veteran de război” pentru foştii luptători participanţi la Războiul de Independenţă din anii 1877-1878 (29 aprilie 1902).

Continue Reading
La Top