URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MIHAI EMINESCU ȘI ZIUA CULTURII NAȚIONALE, MARCATE DE AUTORITĂȚILE CĂLĂRĂȘENE

Ziua Culturii Naţionale este marcată luni, 15 ianuarie a.c. în tot județul Călărași prin spectacole, expoziţii şi vizite la muzee cu intrare gratuită. Pe lângă acestea, în municipiul Călărași, autoritățile locale și județene au ținut să își arate aprecierea pentru poetul național Mihai Eminescu prin depunerea unor coroane la bustul acestuia din fața platoului Consiliului Județean Călărași. 

Astăzi, autoritățile locale și județene au comemorat ziua de naștere a marelui poet național, Mihai Eminescu. La bustul acestuia situat pe platoul din fața Consiliului Județean Călărași, atât tinerii, cat și vârstnicii au depus coroane în semn de mulțumire pentru arta creată de scriitor. 

Nicolae Dragu, viceprimarul municipiului Călărași, alături de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, și directorii deconcentratelor au adus un omagiu poetului. 

Este o zi importantă pentru România. Putem spune că Mihai Eminescu este mentorul limbii române, este cel care a implementat o limbă curată, românească”, a declarat Nicolae Dragu, viceprimarul Municipiului Călărași. 

Pe rând, elevii Liceului Auto au depus trandafiri albi la statului cunoscutului poet pentru ca, mai apoi, să asculte o mică poveste despre viața lui Eminescu. 

Este un moment de bucurie pentru poporul român. Am moștenit o mare operă de artă a poetului Mihai Eminescu”a conchis președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Continue Reading
La Top