URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

MIERCUREA ALARMELOR ȘI ÎN COMUNA ȘTEFAN VODĂ

Primăria comunei Ștefan Vodă, informează cetățenii despre faptul că în coună se va desfășura în ziua de 1 martie 2023 “Miercurea Alarmelor”. Această actiune are rol de verificare a sistemului de alarmare.

În cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice. Cetățenii sunt rugați să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

▪ 𝐒𝐞𝐦𝐧𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐚𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐮𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢

Semnalele de alarmare sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare publica.

  1. Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.
  2. Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale.
  3. Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.
  4. Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut. Semnificație: Înștiințarea populației despre faptul că pericolul a trecut.

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

În conformitate cu Ordinul I.G.S.U. nr. 80999 din 21.02.2023, privind organizarea activităților din cadrul ,,Săptămânii Protecției Civile”, în perioada 25.02.2023- 04.02.2023, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin I.S.U. ,,Barbu Știrbei” al județului Călărași, Va organiza și desfășura în data de 01.03.2023, în intervalul orar 10.00- 11.00, antrenamentul/exercițiul de alarmare publică, denumit generic ,,Miercurea Alarmelor”, pentru verificarea funcționarii sirenelor pe teritoriul național. La nivelul Comunei Ștefan Vodă va fi acționată alarma montată la Școala Gimnazială.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top