URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MICROÎNTREPRINDERI AMENDATE DE ITM CĂLĂRAȘI

În perioada ianuarie – decembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călărași a desfăşurat acţiunea de monitorizare a microîntreprinderilor din toate domeniile de activitate.

Acţiunea a avut ca obiectiv monitorizarea respectării prevederilor legale privind prevenirea riscurilor profesionale în microîntreprinderi, precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi protecţie aplicate.

Acţiunea de monitorizare a urmărit, pe de o parte, conştientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectării cerinţelor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi, pe de altă parte, identificarea situaţiei actuale a activităţilor de prevenire şi protecţie realizate în microîntreprinderi.

Motivarea acţiunii este aceea de a garanta un mediu de lucru sigur și sănătos pentru toţi lucrătorii.  Prevenirea riscurilor și promovarea unor condiții mai sigure și mai sănătoase la locul de muncă sunt esențiale nu numai pentru a îmbunătăți calitatea locurilor de muncă și a condițiilor de lucru, ci și pentru promovarea competitivității.

 În acest sens, au fost controlate 91 de microîntreprinderi, au fost sancționate 87, iar pentru remedierea deficienţelor au fost dispuse 160 de măsuri cu termene precise de rezolvare şi 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.000 de lei.

Foto: bzb.ro

Continue Reading
La Top