URMĂREȘTE-NE
Foto: telem.ro

ACTUALITATE

MICROBUZE ELECTRICE ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI, PENTRU TRANSPORTUL ELEVILOR

Consiliul Județean Călărași a adoptat o hotărâre într-o ședință extraordinară prin care se aprobă depunerea proiectului intitulat “Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, în Componenta C15: Educație. 

Prin acest proiect, unitățile de învățământ preuniversitar din județul Călărași vor fi dotate cu microbuze electrice, în concordanță cu obiectivele de dezvoltare durabilă și tranziția către mobilitatea electrică. Finanțarea acestui proiect se va realiza prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în conformitate cu ghidul specific pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate elevilor.

Prin linia de finanțare aferentă Investiției 10: Dezvoltarea rețelei de scoli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, unitățile administrativ – teritoriale județene pot obține granturi pentru dotarea cu microbuze a unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibille, conform Anexei 13 la Ghidul solicitantului.

Proiectul acoperă 17 localități din județul Călărași care beneficiază de acest proiect important, pe lista partenerilor aflându-se: UAT Comuna Borcea, UAT Comuna Plătărești, UAT Comuna Sărulești, UAT Comuna Frumușani, UAT Comuna Ileana, UAT Comuna Dragalina, UAT Comuna Modelu, UAT Comuna Chiselet, UAT Comuna Radovanu, UAT Comuna Spanțov, UAT Comuna Tămădău Mare, UAT Comuna Mânăstirea, UAT Comuna Vasilați, UAT Comuna Alexandru Odobescu, UAT Comuna Roseți, UAT Comuna Valea Argovei, UAT Comuna Curcani. Toți partenerii din proiect au delegat Consiliul Județean Călărași ca lider de proiect pentru aplicarea finanțării.

Hotărârea Consiliului Județean Călărași include și aprobarea cheltuielilor eligibile și neeligibile legate de proiectul “Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași”. De asemenea, se specifică faptul că, la finalizarea perioadei de implementare a proiectului, dreptul de proprietate asupra microbuzelor achiziționate va fi transferat unităților administrativ-teritoriale beneficiare, în vederea utilizării exclusive pentru transportul școlar al elevilor.

Consiliul Județean Călărași are termen până la 13 iunie 2023, ora 17:00 să depună proiectul care cuprinde cele 17 localități călărășene care ar urma să beneficieze de microbuze electrice. Costul pentru un astfel de mijloc de transport se ridică la peste 1.200.000 lei.

 

 

Continue Reading
La Top