URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MESAJUL SENATORULUI DE CĂLĂRAȘI, NICUȘOR CIONOIU, TRANSMIS CU PRILEJUL ZILEI DRAPELULUI NAȚIONAL

Ziua Drapelului Național este marcată în România pe 26 iunie în fiecare an. În anul 1998 a avut loc proclamarea acestei zile prin promulgarea Legii nr. 96 din 20 mai 1998. Culorile drapelului național, roșu, galben și albastru, sunt aceleași de la Revoluția Română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea/saturarea culorilor diferă.

La nivelul județului Călărași, autoritățile județene, sprijinite de jandarmii călărășeni au coborât drapelul României de pe catargul din fața Consiliului Județean Călărași și a Primăriei Municipiului. Tricolorul a fost depus, pentru sfințire, în Catedrala Sfântul Nicolae, urmând ca să fie ridicat, din nou, pentru festivitatea dedicată celor trei culori.

foto: facebook / Consiliul Judetean Calarasi

Festivitățile de la Călărași prilejuite de Ziua Drapelului au avut loc  la ora 10:00 pe esplanada din Centrul Vechi al municipiului.

Drapelul, tricolorul tării, reprezintă simbolul unității și este unul dintre cele trei simboluri naţionale ale României, parte a identităţii naţionale, alături de Stema şi Imnul naţional.
Cinstind drapelul, ne cinstim istoria, neamul, cultura și tradițiile care ne definesc ca popor!
În semn de recunoștință, să-l sărbătorim astăzi cu onoare!

Continue Reading
La Top