URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

MESAJUL PRIMARULUI DIN CĂLĂRAȘI DE ZIUA IMNULUI NAȚIONAL

Ziua Imnului Naţional al României se sărbătorește oficial pe 29 iulie. Prima dată imnul național a fost cântat în timpul revoluției de la 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, la inițiativa domnitorului Știrbei Vodă.

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

“Ziua imnului naţional al României, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este marcată în fiecare an la 29 iulie, dată la care, în urmă cu 174 de ani, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Intonat în multe momente, cu o însemnătate aparte pentru existenţa noastră ca popor, Imnul Naţional al României reprezintă unul din simbolurile statului român în jurul căruia avem obligaţia să fim uniţi şi puternici. La mulţi ani Imnului Naţional! La mulţi ani, România!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading
La Top